martes, 22 de noviembre de 2011

La Pissarra Digital?

Què és una pissarra digital? Com funciona? Què es pot fer amb ella?
Aquestes són algunes de les centenars de preguntes que se’m podrien venir al cap sobre aquesta eina d’aprenentatge de la que segurament tots hem sentit parlar però en sabem gaire bé res.
Bé doncs, contestant a les preguntes anteriors: una pissarra digital és bàsicament un ordinador connectat un projector que mostra la senyal d’aquest sobre una superfície sensible al tacte i des de la qual es pot controlar el mateix ordinador. El funcionament d’aquesta eina és molt senzill: primerament cal connectar l’ordinador i el projector i enfocar la imatge a la pissarra en blanc; seguidament cal coordinar la imatge amb el llapis/mà amb la que s’escriurà, és a dir, que on tu posis el llapis estigui el punt del ratolí; per últim, només cal començar a fer coses. En relació amb el que es pot fer amb una pissarra digital, podríem fer una llista infinita, ja que dóna les mateixes oportunitats que un ordinador normal però de forma més dinàmica i, per tant, més adient per infants.
En una de les sessions de classe amb l’Eduard, vam poder prendre un petit contacte amb una pissarra digital que va portar a l’aula. Entre tota la classe vam realitzar una mena de Power Point en el qual cada parella feia algun dibuix o escrivia alguna cosa... Va ser una experiència molt divertida, ja que mai havíem pogut utilitzar una pissarra digital i tots vam quedar fascinats del que es podia fer, gaire bé semblàvem nens petits que acaben de descobrir una joguina nova.

No hay comentarios:

Publicar un comentario